Blogg

160319:

Rekordlångt mellan inläggen på denna slumrande blogg må jag säga. Kikar jag bakåt verkar jag ha en tendens att spraka till mot vårkanten för att sedan gå i dvala under vinterhalvåret. 

Livet går sin lilla gång och vovvarna håller på dammas av inför träningssäsongen. 

Filar på planer för Hexa och hennes planerade valpkull och det är lika roligt och spännande varje gång!!! De två kullarna efter Java kan man inte vara annat än nöjda med så nu hoppas jag att Hexa är en lika god nedärvare av både beauty and brains:) Ser verkligen fram emot att ha små gyllenpälsar i huset igen. Kanskekanske att det måste få stanna en liten tik denna gången...

Jag är i startgroparna med att planera ett litet kennelläger i sommar då vi ska vara hos Eva Thorén Söderström i dagarna två och drillas i apportering. Ska bli SÅ KUL! Som det ser ut blir det en jättebra uppslutning och även de som bor långt borta vill komma och det gör mig så glad. 

Ska försöka att uppdatera här lite mera frekvent. Är ju väldigt kul att kunna gå tillbaka och titta på vad man pysslat med, som en liten dagbok. 

Ha det gott i vårvädret (fast här snöar det på tvären just för tillfället;)

 

150531:

Nu har det gått ett tag igen- men det är lite så jag jobbar. Finns inget vettigt att skriva får det vara:) Men nu är det ju hur mkt roligt som helst att rapportera. Valparna är inte så små längre och har redan varit på utställningar (om än inofficiella sådana) och sprungit hem finfin kritik. Som uppfödare av denna typen av golden där man liksom hamnar lite mitt emellan stolarna, är detta lite extra roligt:) 

Nästa på tur är Hexa som ska ställas nästa helg- fortsättning följer på det- håll en tumme! 

Sedan börjar planer om valpar efter Hexa formuleras. Hon ska ögonlysas samt testas för PRA. Är det grönt ljus på det är tanken att hon ska paras mot slutet av året. Åter igen ett gissel att landa på en hane- finns ju så många men ändå så få...

Vi har faktiskt gått kurs i tävlingslydnad här under våren och där kan man ju lugnt säga att Hexa trivdes- Hon tyckte det var omåttligt kul och den entusiasmen är ju lite smittsam så även jag kan erkänna att det var rätt roligt:) Sen att hon var så himlans duktig och hade så lätt för sig gör ju sitt till det också... Så nu har jag in ett svagt ögonblick låtit mig övertalas till att starta Lydnads 1:an i sommar (tänker inte berätta när så slipper jag uppdatera om det går jättedåligt, haha).

Det har varit lite lugnt på jaktfronten såhär långt men vilken dag som helst ska jag göra ett riktigt ryck! Vill ju så gärna få till en start med Hexa även där men vi får se hur långt tiden räcker. Jag har lite svårt att fokusera på två grenar samtidigt och ska vi slippa skämmas i lydnaden blir det nog till att träna...

Af Dellen-kullen växer så det knakar och de verkar vara genomgående nöjda mattar och hussar runt om i landet och det är det absolut bästa kvittot tycker jag. Om det sedan går bra på prov, tävlingar, utställning eller vad det nu kan vara, så är det som lite bonus. 

 

Se till att njuta av försommaren och ha det gott!!!

Ps. Surfa in på Anckis blogg Goldentjejerna för helt makalöst fina bilder- länk i sidokolumnen 

150219:

Nu har vardagen kommit åter efter det att valparna gett sig ut på sina äventyr. Det går bra för alla 6 i sina nya hem- valp numero 7- Aya, flyttar till sin matte och husse denna helgen. Kommer att bli tomt (och lugnt:) här hemma!

Jag håller så smått på att få igång hundarna med träning och ska faktiskt försöka mig på lite lydnad med Hexan så får vi se om jag fastnar eller om jag kroknar på alla detaljer;)) Att hunden tycker det är skoj råder det inga tvivel om men å andra sidan är det ju få saker som hon inte gillar... Entusiasm finns i överflöd i den tjejen!

Nu åker vi och hälsar på familj i USA i mars men då vi kommer hem räknar jag kallt med att våren hittat Delsbo. Då brukar ju lusten och motivationen komma som ett brev på posten. Som jag längtar efter ljusa kvällar och fågelkvitter. Älskart!!! 

150121: 

Då börjar resan att gå mot sitt slut och valparna kommer fr.o.m imorgon att bli färre och färre men jag tror att dessa små varelser är redo att möta världen! Det har varit en alldeles ljuvlig kull att ha, mycket lek och bus såklart men ändå en trevlig samling valpar. Framför allt har de haft den goda egenskapen att sova länge på morgonen:) 

De kommer att landa över hela långa landet, från Ystad i söder till Umeå i norr och alla valparna har så fina hem som väntar på dem. Det är ju med en liten tagg i hjärtat som man släpper iväg dem men samtidigt är det ju så alldeles rätt att de i denna åldern ska få en alldeles egen människa att ta hand om!

Tack till Ancki (blivande matte till Dimma) för de fina bilderna.

Myramarkens Dis af Dellen; Flyttar till Sara i Halmstad

 

Myramarkens Dimma af Dellen; Flyttar till Ancki & Bosse i Norrköping

Myramarkens Frost af Dellen; Flyttar till Ulf i Kristineham

Myramarkens Tromb af Dellen; Flyttar till Liselott i Ystad

Myramarkens Storm af Dellen; Flyttar till Jenny i Umeå

Myramarkens Glimmer af Dellen; Flyttar till Ingegärd i Östersund

Myramarkens Bris af Dellen; Flyttar till Josefin i Stockholm

 

150111:

Så då har "Egon" varit på besök, han kom och han gick och lämnade MASSA snö efter... Jag som inte är något stort fan av detta vita sitter och gruvar mig för att skotta bort eländet:) Valparna fick nog en liten chock imorse när de kom ut men de kom igång och busade gärnet i drivorna. 

Under veckan ska jag göra ett litet valptest med kottarna, de ska få stifta bekantskap med lite vilt och så ska jag även få till individuella bilder på de 7. 

150101:

Så blev det ett nytt år och banne mig tror jag 2015 kan bli ett riktigt bra sådant. Vi hade ju inte kunnat få en trevligare start i alla fall- valparna är såå fina... Vi hade en vecka här i hälsingland som var hiskeligt kall men nu har kylan släppt dödsgreppet och valparna kan äntligen få vara ute. Tyvärr finns det ju inget lagomt när det kommer till vinter i denna delen av landet så antingen är det tokkallt eller är det tråkigt töväder vilket vi har nu. 

Utevistelsen är poppis men tråkigt nog går det inte ha kottarna ute någon längre stund innan de blir blöta och kalla men tillräckligt länge för att de sedan ska sova gott i en gyllene hög av fluriga pälsar. 

 

 

141227:

Tiden springer verkligen iväg och det är knappt så man hinner med... Julen är avklarad och lugnet har lagt sig i Myra. De sju små dvärgarna är inte så små längre men ack så söta. De äter mat så det står härliga till, Java har börjat tycka att de är lite jobbiga och lämnar mer än gärna över lekandet till Hexa som är stormförtjust! Hon tycker att dessa minihundarna är väldig festliga och hon är så duktig med dem. Kommande veckorna duggar det tätt av besök från valpköpare så det ser vi fram emot. 

Ska få till lite fina bilder med vettig kamera i veckan men så länge är dessa gryninga korten allt jag har att bjuda på... Sa jag att de var söta:)

 

141215:

2,5 veckor gamla och sötare än socker.

 

 

 

141207:

"Gulliganerna"- som blivit gruppbenämningen på valparna, växer och frodas. De har gått gått från att hasa till halvhasa och tar sig så smått upp på de fyra a´la robotstyle, där man riktigt ser hur svårt det är att koordinera benen- så gulliga. Man börjar ana springor som inom närmsta dagarna ska bli större och öppna ögonen för världen. Denna utveckling är inget mindre än fantastisk- att det kan gå så fort...

 Det börjar bli trångt om saligheten... 

141201:

Lite bilder från när valparna föddes på BB-avdelningen, Delsbo Veterinärpraktik:)

Liten kille som mötte dagens ljus.

 

Å här var det då klart och lilla familjen gjordes klara för att få åka hem. Så fint att se hur allt bara fungerar!

141130:

Ojoj så dagarna går fort. Detta är verkligen den lugna tiden som uppfödare och man andas ut lite och laddar lite för vad som komma skall. Man hinner inte blinka så har man huset fullt av små gulliga ligister:) Men i dagsläget gör de inte mycket bus- de är bara söta, bildbevis nedan...

Full fart mot baren...

 

Genväg är senväg:)

Fina mammahund.

Vojvoj... sötdöden!

141128:

Nu är guldlimparna här och allt har gått bra!!!

Ack denna väntan och så var den äntligen över:) 7 ljuvliga gyllenpälsar fick igår möta världen- vilka perfekta små varelser!

Java gjorde en riktig bragdinsats och hon var så otroligt duktig min tjej. Allt började med att tempen riktigt dippade på onsdagmorgon och där låg den kvar- för evigt kändes det som- och verkade aldrig vilja stiga... Java hässjade, bäddade och hade en jobbig, lång natt utan mycket vila, detta gällde då även mig som satt i en saccosäck bredvid henne hela natten. När morgonen kom var både jag och Java så totalt utmattade att vi fick någon timmes sömn tillsammans i valplådan men några småttingar ville inte ut riktigt än. Hela torsdagen gick men fram mot eftermiddagen började Java äntligen att komma igång med krystvärkar. Första valpen tog tid på sig och isen i mina ådror hade smält för länge sen så vi styrde kosan mot kliniken. Med lite hjälp på traven fick Java ur sig första valpen och efter det kom det valpar som på löpande band- hon var så duktig! Tyvärr var det en liten kille som inte klarade sig, jättetråkigt men sådant som händer.

Det visade sig vara väldigt smidigt att ha valpningen nere på kliniken- Java är ju van att vara där så henne bekom det inte det minsta med lite miljöombyte sen hade vi även ett nyfiket och hjälpsamt valpningsteam bestående av mina fina arbetskamrater- summasumarium Java var väl omhändertagen!

Valparna är pigga, starka små väsen som verkar nöjda med tillvaron. Ett evigt smackande är det enda som hörs från småttingarna och Java är även denna gången en alldeles fantastisk mammahund.

Lovar fler bilder imorgon. Tills dess får ni hålla tillgodo med dåliga mobilbilder.

141125

Inget är som väntans tider.., den som väntar på något gott... blablabla...

Som jag skrivit tidigare är detta med oviss väntan inte riktigt min gren. Jag blir otålig och vill ju att detta ska vara klart snart och att jag ska kunna stoppa ner näsan och snusa valpmage- helst nyss!

Tempen på Java hoppar lite upp och ner utan något som kan likna ett mönster varken högt eller lågt... Det enda mönstret Java följer är ät- och sovmönstret som är pålitligt och konstant- Hon äter och sedan sover hon! Under promenaderna lever hon upp- studsar fram som en rund boll, springer och är väldans pigg men några valpar verkar hon inte ha bråttom med.

Hon är idag på dygn 60 så hon har några dagar till på sig men innan dess kan jag ha briserat av otålighet! Nädå... riiiktigt så illa är det kanske inte, bara nästan:) Hoppas jag kan inleda nästa inlägg med något i stil med; nu är guldklimparna här och allt har gått bra! hoppashoppas. Håll en liten tumme närmsta dagarna. 

141120:

8 små valpar kan vi räkna till i Javas mage- tänk ett så lagomt gäng Myramarkare!

141118:

Nu är det bara 9 dagar tills att 9 veckor är över, vill man ha lite glädjesiffror räknar man såklart bort morgondagen, för den är ju nästan gjord, samt även nästa fredag då det förhoppningsvis redan är klart med valpning... Vips är vi nere på 7 dagar och det är ju bara en vecka- Logik när den jobbar på mitt sätt:)

Java mår bra men är tjock, finns ingen bättre beskrivning. Hon är ju fortfarande lilla Java fast med en stoor mage liksom fäst på kroppen. Hon är ju bara för söt!

Har röntgat en gång där vi kunde se många valpar men vi kunde inte säkert räkna, trots att vi var 3 veterinärer och 3 sköterskor som stod och kliade oss i huvudet:) Jag var lite tidigt ute i vanlig ordning... Ska ta en till bild i övermorgon för att förhoppningsvis kunna konstatera ett antal av skelett ur virrvarret som råder i magen.

Nedan några formbilder såhär på sluttampen- tänk vad en resa till Danmark kan ställa till det:)

Java tar sig en stödvila i personalrummet efter röntgen, söta valpen Tikka i bakgrunden som avgudar goldentjejerna och har blivit bästa kompis med evigt unga Hexa som äälskar att leka med valpar... Java är inte lika hrmmm... gladlynt. Hon vet kanske vad hon har att vänta. 

 Styrkan sitter i viljan- magen trotsar tyngdlagen för en godbit- gullfia!

141109

Har en skön söndagsmorgon där jag nu har planterat mig i soffan framför kaminen efter att ha spenderat morgonen i stallet. Utöver hundarna har Myramarken även en häst i sin flock:) En alldeles jättefin, stor, härlig fux vid namn Coby Star. Jag har ju hela livet haft häst men uppehåll när barnen kom och tiden försvann men nu har jag åter tagit upp ridningen. Nåja... det var väl inte hästar denna bloggen skulle handla om...

Nu är det drygt 2 veckor kvar av Javas dräktighet och hon är rund som en boll. Rundare än förra gången, sen om det beror på ett gigantiskt gäng Myramarkare eller om hon helt enkelt blitt tjockare nu andra gången får tiden utvisa... Ett ultraljud visade iaf 7 kottar men att det nog kunde vara någon till.  

Nedan några bilder från Danmarksresan. Min finaste Java.

 

141022:

Att lufta en Hexa...

Har ju glömt att uppdatera om min ynglings träningsdag hos Eva Thorén förra helgen- hon var så otippat duktig:)

Man kan egentligen säga att det var Hexas första gång på regelrätt, uppstyrd jaktträning med instruktör då jag som bekant har prioriterat Java av den enkla anledningen att Hexas träning på den nivån hon är, behärskar jag bra själv medans det på Javas nivå är väldigt välkommet med tips på övningar och ett vant öga för att lösa problem.

Men hursom är ju situationen i sig nyttig för en sprallig retriever som Hexa men hon förvånade mig med att vara stadig och fokuserad.

Vi varvade markeringar och linjer och det var inga stora missar från Hexas sida. Det var enkelmarkering som landade bakom en enorm sten som var lite i svåraste laget. Hexa var bomsäker på att dummien hade landat PÅ stenen så hon lade ner ett hedervärt arbete på att klättra upp och ner på denna... En svår markering och hon hade gott sällskap med att strula till den övningen lite. Eva gjorde nedslaget tydligare och då var det inga problem.

Vi började också att nosa på dubbelmarkeringar och dessa fixade hon med galant. Java hade ju lite problem med dubbelmarkeringar i sina unga dagar men det ser man inget av i Hexan. Java blev otålig/osäker om hon inte hittade dummien där hon trodde och blev då ofta yvig i sitt arbete men dottern har lite mera is i sina ådror och har ju som bekant ett stort självförtroende (!!) så hon har inga problem att lita på sin egen superba förmåga att hitta tygpåsar. 

Hundarna fick även gå på lite linjetag både med retning och kortare helt dolda linjer och där måste jag säga att jag stod med hakan i backen några gånger. Jag och Hexa har verkligen inte tränat detta speciellt mycket utan det har verkligen varit på bäbisnivå mot kända områden osv. När jag sätter ner handen för att rikta upp henne kan hon lika ofta sätta sig och titta upp på mig- på den nivån är det. Döm om min förvåning när hon gick på dolda linjer som att hon inte gjort annat. Först trodde jag det var ren och skär tur men efter några till lika fina skick kunde jag stolt konstatera att hon nog hade lite koll ändå. Det är en klipsk liten hund helt klart och det verkar både för och emot henne. Hon jobbar absolut bäst när hon får lite utmaningar och blir lite slarvig och oengagerad när det blir för enkelt. 

Ja just ja... största behållningen var ju att vi även körde vilt, både trut och duva och hon var så varsam med pippisarna- jättefint att se. Hon har lite problem med upptagen, det är vingar som slänger och dun som flyger så hon var lite omständig men efter några gånger med lite hjälp på traven var det som att hon förstod hur det skulle vara. Riktigt duktig var hon.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Hexa skötte sig med ära och att jag hade en dyr hund i bilen på vägen hem:) 

Vad gäller Java låter jag henne vara nu, om det är någon gång man kan skippa träning känns det som att det kan vara när man är dräktig. Men det är full fart på henne fortfarande, den där smärtade looken har inte infunnit sig ännu. Nu har hon gjort ungefär halva tiden så går allt som det ska har vi en underbar, gyllene bunt här om drygt 4 veckor. Å vad jag längtar.

141005:

Att gå i tidig vintervila...

Nu har det varit sån full huggning hela sommaren och hösten och i och med Javas löp och parning var det som att all luft gick ur mig lite vad gäller träning. Jag är verkligen en sådan person som måste ha ett tydligt mål för att bli fokuserad, det märker jag. Lite allt eller inget. Ska ta tillfället i akt att lägga det där lilla extra krutet på Hexan nu när Javan är på jäsning...

Ibland kan jag få liten släng av det dåliga samvetet att Hexa får stå till sidan för Javas träning då den naturligt tar lite mera tid men det har jag ju gyllene tillfälle att kompensera för nu. Det jag skulle vilja slipa till med Hexa innan vintern är att få till stoppsignalen ordentligt och jobba vidare på linjer och närsök. Sök- och markeringsjobbet fixar hon galant så just nu känns inte det som något problem men det kan ju ändras. Sen hoppas jag att några månader att växa på sig lite är vad hon behöver för att inte lattja med fåglarna. Hon knäcker inte men kan se lite ovarsam ut- hon liksom bjussar på en sista flygtur ibland i upptagen:) Hoppas och tror att det har med ålder och mognad att göra... Hon kan ju vara ett stolltroll ibland, men ett kärt sådant.

Idag har jag varit till Härnösand på jaktprov där Anita Norrblom dömde Ökl och där jag skulle ha startat. Trevligt prov som jag tror hade passat Java men det hade vi inget för:) 

Har fått två till röntgenresultat där Frappe hade B/0 och Lotus hade höfter A/0-1.

Det är verkligen så otroligt kul med alla fina resultat och lovord som kommer in från Starbuckskullen. De är så trevliga hela bunten- härlig attityd och riktiga arbetsmyror och man blir ju så glad. Spånar på en träningshelg fram mot vårkanten som en liten kickoff inför nästa säsong. 

Vad gäller Java och de ev valparna i magen försöker jag att inte tänka så mycket på det. Det är ju för gröne länge kvar så än finns det tid att längta och vara otålig så jag spar på det ett tag till. Men jag sneglar... och hoppas ... :) 

141001:

Jagärintbitter...

Tänk hur det kan bli att man kan vara så glad och förväntansfull över en sak och av samma anledning vara riktigt besviken. Självklart ska det bli så härligt med valpar igen och samtidigt är jag så himla ledsen över att jag och Java missade våra inplanerade prov och flera jakter som vi blivit erbjudna att apportera på. Självklart sånt man får räkna med men ändå så himla surt. Nu fick jag ur mig det också- känns redan bättre:)

140930:

Nu har vi landat efter en lång resa till grannlandet bortom sundet- som var värd varje timme bakom ratten. Clyde var över förväntan fin och det tyckte Java också:) Håll en tumme!

140921:

Java löper så i nästa vecka styr vi kosan mot Danmark. Tajmingen var kanske inte den bästa men vad mer är nytt. Jaktprov fick stryka på tassen och även så KKL så lite besviken är jag allt över det men det är ju inte något att göra åt- från ett fokus till ett annat. Om allt går vägen kommer valparna i början av december. Spännande...

Vesterlyngs Token of Clyde

 Ännu ett fint röntgenresultat har kommit och denna gången är det Tall Americano- "Rio" som har B/0. 

Maria och Lotus har tävlat lydnad i Skutskär och fick ett förstapris och tredjeplacering med fina lovord.

Jag har ju varit i valet och kvalet om jag ska starta Hexan i år men nu behövde jag inte fundera över det mera då även hon satte fart med sitt andra löp. Kanske inte är tokigt att vänta med start men ändå lite tråkigt när naturen tar beslutet åt en... I träningen har hon tagit kliv framåt denna tjej och hon är duktig måste jag säga- och det tycker hon själv att hon är också- alla dagar! Enligt hennen själv är hon perperfektion på fyra ben- en riktig diva:)

Flygande Hexan

Satt och kikade på bilder och hittade några på denna varelse och hon är ju bara för kul ibland... Här nedan har hon precis fått en liten reprimand om att att hon faktiskt ska sitta kvar på samma ställe trots att jag vänder ryggen till- men det löste hon ju på ett smart sätt. Lovar att baktassarna inte hade flyttat sig en millimeter;)

 Denna bilden är hennes sätt att få uppmärksamhet när vi gör andra saker än att dyrka hennes lilla person. Hon har snabbt räknat ut att vi har svårt att hålla oss för skratt när hon spelar Allan så det drar hon nytta av lite nu och då. Svansen går som en propeller samtidigt som hon knorrar- och hon tycker ju själv att hon är sjukt kul... Lilla räven.

140911:

Nu har jag och min Java varit på vår första riktiga jakt och behöver jag säga att hon tyckte det var som att hennes böner äntligen var hörda!

Det var mycket som hände på 2 dagar. Mycket fokus på markeringsarbete på lördagen med walkup, skott varvat med sökarbete och dirigeringar. Hundarrna jobbade ofta samtidigt med olika uppgifter från linjen. Java taggade till lite mera än vad jag brukar se men höll ändå ihop och fixade svåra markeringar och hade inga problem med att hålla fokus trots att det hände mycket runt om kring. Det som brast var faktiskt fotgåendet på linjen- då hon var lite i hetaste laget till en börjar men det gav med sig. Andra passet var dubbelmarkeringar på andra sidan ett vatten och hon skötte sig bra även där. Det är ju trevligt när man ser en markering landa och hinner tänka att dethärfixarvialdrig och sen har man helt plötsligt dummien i handen:)

Så dag två var det alltså dags för jakt. Vi började på gås men tyvärr väntade vi förgäves. Inga gäss kom så det blev en morgon med passivitet vilket egentligen var precis vad hundarna behövde. Det sköts några skott men inga apporter så förväntningarna släppte lite vilket inte var något negativt.

Efter lunch rörde vi oss mot änderna istället och där sköts det friskt. Java var tyst och stadig och helt spontan på viltet. Arbetet i sig var inga konstigheter men situationen i sig är ju rätt laddad så det var skönt att se att allt fungerade som det skulle.

 

 

Nu har vi fått lite blodad tand så vi ska fortsätta att följa med på lite jakter under hösten sen planerar jag att ev. starta KKL- vi får se... Vi är anmälda till två prov och håller tummarna på att komma med.

140901:

Igår ringde klockan 03:00 och det var också det magiska klockslaget då jag tänkte att det kanske vore en idé att fundera över valet av hobby... Okristlig tid men väl på benen åkte jag glatt iväg till ljusdal för att vara funktionär på A-prov. Provet gick på både kanadagås & and. Gåsjakten var riktigt spännande- svårt mark för hundar & förare men verkligen underhållande. Min uppgift var att markera fallet vilt vilket låter lättare än vad det är:) Det regnade både fågel & hagel och jag hade fullt upp att kryssa på min fina karta vart gässen landade.

Planterad på en pall bredvid en skytt, en kopp kaffe i handen (som jag spillde över kartan när det pangades som värst:) spenderade jag min söndagmorgon! Man kan ha det sämre...

Skyttarna i väntan på änderna.

 

 

 

 

En rolig dag som resulterade i fyra tilldelade 1:a pris varav en hund fick Cert.

Nu ser jag om möjligt ännu mera fram emot mitt & Javas internat nästa helg som ska gå på varmvilt. SKA.BLI.SÅ.KUL!

140827:

Ännu en gång börjar hösten så smått göra sig till känna efter en helt fantastisk sommar... Så man fick nypa sig i armen mellan varven!

Tyvärr kan man ju inte lata sig till fina jaktprovsresultat så nu är det full fart på träningsfronten. Det är ett ständigt kånkande på döda fåglar, irrande på igenvuxna skogsvägar efter nya tjärnar, sökande på googlemaps efter lämpliga myrar osvosv. Någon som känner igen sig? :)

Jag och Java är anmälda till varmviltsinternat och det ser vi nog båda fram emot- känns som lite nytt och roligt. Ev blir det starter för både Hexa och Java i år men i vanlig ordning spar jag in i det sista med att bestämma mig. (Kortare tid att gruva mig:).

Hösten är onekligen en rolig tid när man håller på med denna sporten sen har vi förhoppningsvis en valpkull att se fram emot lagom tills det blir kallt och jäkligt. Starbuckskullen är så trevliga hela bunten så jag hoppas och tror att denna kombination med Clyde ska bli minst lika bra.

Vi hade trevliga Lova som husgäst förra helgen när matte Maria var på resande fot och hon fick följa med på lite vattenträning. Roligt att se denna lilla lydnadstös sitta tyst och lugnt medans syrran och mamman fick jobba.

Nedan Java, Hexa och Lova.                                                              Min fina Java

 

                        

131007:

Nu har det hänt en del sen senast... Jag och Java har bl.a gjort start i ÖKL upp i Umeå med både positivt & negativt med oss hem.

Java gjorde jättefina starter båda dagarna men det visade sig även att de problem vi jobbat med på vattendirigeringarna uppdagades igen när det var provsitutation. Hon blir som lite låst och stressad i situationen och tar i det läget inte mina tecken så vattendirigeringarna gick vi bet på... Då hon jobbat så fint med detta senaste tiden trodde jag vi hade kommit förbi detta snurrande på vatten- men så var icke fallet...

Himla trist när hon i övrigt inte satte många tassar fel- men så är det... Fin och rolig liten hund har jag i alla fall. Ett tredjepris fick vi med oss hem.

Bättre gick det för pappa Focus & Susanne som fixade 1:an i Ekl. De klarade ett svårt prov utan några direkta missar. Roligt att se!

Focus unnar sig lite kvalitetstid med Maria...

img-0028.jpg

Efter sin lilla jaktprovsturné i Norrlandsskogarna stannade Susanne över hos oss en natt. Hexa  och Lotus fick visas sina färdigheter i apportering och de skötte sig över förväntan. Dessa flamsiga kottar höll ihop fint och visade att de minsann duktigt kan både markera, söka och styras på korta avstånd. Alla egenskaper sitter där de ska och att apportering är skoj råder det inga tvivel om när man ser dem! Sen verkar de än så länge även ha en fin balans mellan av och på så de är sansade och trevliga mellan varven. Härliga små vovvar...

img-0063.jpg

Hexa tränar närsök

img-0055.jpg

Så snabb så inte kameran hinner med:)

img-0050.jpg

 Lotus & Maria väntar på markering

 img-0080.jpg

img-0085.jpg

Myramarkens Dark Clover Blend- "Lotus"

img-0076.jpg

 Nu laddar vi för valpträff den 20/10 och sen en välbehövlig vintervila:) Ser redan fram emot att plocka fram pigga hundar mot vårkanten- en liten Hexa som blivit stor och som förhoppningsvis ska startas på lite prov och en Java som mognat och tycker att vattenjobb är plättlätt:) Det är min bildvisualisering för 2014 !!!

 

130819:

Lite bilder på Hexa samt även Lova som varit på lydnadsläger med matte Maria... Redan ett fint team som det ska bli så roligt att följa i framtiden.

1150804-10151597487481134-667307602-n.jpg

En syster som inte verkar ha problem med sitt fotgående;)

1150146-10151598588076134-499474446-n.jpg

1185312-10151598588291134-1248778686-n.jpg

Kolla gärna på Maria & Lovas blogg- http://dinolito.blogg.se/

De fina bilderna har Emma Forsberg knäppt http://tcdfoto.wordpress.com/

En valpträff planeras under hösten och det ska bli så omåttligt roligt att få träffa alla (förhoppningsvis) valparna igen. De har hunnit bli snart 7 månader och det är ju sådax att börja jobba lite mera med de små...

Hexa har jag skyndat långsamt med men det vi gör fixar hon riktigt bra. Hon har än så länge varit spontan på vilt, har ett fint grepp, avlämningarna börjar se bra ut men lite väl mycket hopp och studs brukar hon bjuda på.. Fotgåendet är väl sisådär... Men hon är härlig att jobba med. Fin fokus för sin ålder och rätt inställning till arbete. Men hon går runt med en liten räv bakom örat så man får ligga lite steget före!

hexa1.jpg

Kikar lite på utställningar under hösten och funderar fram och tillbaka om jag ska starta Java i år... Det har inte blivit så mycket träning som planerat, vattensvans, underbart solig sommar & löp som gjort att det varit lite si och så på den fronten. Så vi får se...

Nu ska jag iallafall försöka hålla hemsidan lite mera uppdaterad framöver!

130520:

Söndagen spenderade jag och Java i Söderhamn på internat hos Eva Thorén Söderström och det var verkligen givande.

Vi var 5 i vår ökl/ekl grupp på söndagen. Allt började med ett tungt fält samt dubbelmarkeringar/linjer där man i par turades om att markera/skicka. Här startade Java dagen med att knalla på stackars Helena & Ettas markeringar! Inte en trevlig känsla när man helt plötsligt ser två hundar på väg ut och inser att den ena är sin egen!         Hmm.. Jaja... efter det kunde det bara bli bättre kan man säga! Kan inte komma ihåg att Java någonsin tjuvat sådär så jag kände att den bjöd jag på- en gång är ingen gång eller nåt... Som tur var fick jag in Java så Ettan kunde fortsätta på sin markering men jag var inte jätteimponerad av min hund så efter det var det rumpan i backen som gällde;)

internat.jpg

Chatrin & Humla, Helena & Ettan sen Java närmast...

Dagen fortsatte lite med temat linjer med störning så det gjordes i olika terräng och upplägg, typ genom en superbrant lavinliknande sänka (där man hickade till lite när hundarna kastade sig ner), på hygge, på äng, över vatten, i vatten över kulle etc. Java skötte sig riktigt bra emellanåt så jag kände mig nöjd när dagen var slut och har ett lite bättre hum om var vi ligger i träningen. Jag har två till träningar inbokade närmsta månaden hos Eva då jag verkligen tycker om hennes träningsmetoder! Det ses mycket fram emot...

etta-ravin.jpg

Ettan tog sig helskinnad över denna nätta fåra och väntar på vidare direktiv från Helena...

blindmarkering.jpg

Här gör Chatrin en lite rolig övning där man fick ha ögonbindel och det kunde läggas ut antingen en, två eller ingen markering som bara hundarna fick se och sedan skulle man skicka sin hund och se hur de löste situationen utan att man hjälpte dem genom att själv titta, vinkla kroppen osv. När de hämtat en skulle man sedan genom att försöka läsa sin hund avgöra om det låg en till dummie ute eller om allt var hämtat. Det var inte helt lätt...

Dagen avrundades med kaffe, paj & hundprat- en avslutning i min smak;)

Nedan ett kort på sötaste träningsteamet, Lucas & Java! Båda två verkar tycka om sina stunder tillsammans och Lucas tar saken på största allvar- apportväst, keps och pipa (och mycket godis;) ska med när de ska ut på gräsmattan och köra sina pass... Java gör allt han ber om och de är riktigt duktiga måste jag säga... om inte annat så himla gulliga!

bild.jpg

Full fokus på lillhusse!

130506:

Ja nu är det så länge sedan jag uppdaterade här att jag nästan skäms lite. Alla dessa fina valpar i sina nya hem och inga rapporter. Dåligtdåligt. Måste bara skylla på internetproblem modell grande som verkar vara otroooligt svårt att få ordnat och att fixa med hemsida från mobilen är något jag inte tänker ge mig i kast med! Men nu är datorn ute i cyberspace igen och ordningen är återställd...

Jag och Java är igång med träningen igen efter en valpkull och en lååång vinter och hon är taggad och laddad- då även matte. Vi har en del roligt inplanerat såsom jaktinternat genom SSRK samt har vi träningar inplanerade för Eva Thorén Söderström framöver. En instruktör som vi stiftade bekantskap med för förra säsongen och var väldigt nöjda med... 

Sen har vi ju också Hexa som charmat hela familjen ganska ordentligt. Sikken liten söting alltså!! Det hon visat såhär långt bådar gott... Hon är väldigt okomplicerad i de situationer hon mött men verkar besitta ett stort mått nyfikenhet. Kan nog vara så att hon är snäppet tuffare än sin mamma- så fortsättning följer på det;) 

Har ju haft turen att få många valpar bosatta på nära håll och vi lyckades få till en liten fika/lekdejt förra helgen. De tre valparna som bor här i Delsbo kom hit och det var fullt ös. De fick även prova fågel och spontaniteten var det inget fel på... Problemet var snarare att få småttingarna att släppa viltet;) Då jag hade lite fullt upp blev det inga bilder på det typiskt nog.

Från vänster Hexa, Lykka, Lotus & Lova

img-6877.jpg

Hexa, Lotus & Lova

Färgkodad lek;)

Java styrde upp vildingarna lite...

img-6898.jpg

Tänk.inte.ens.tanken!

img-6900.jpg

Skinny Vanilla "Hexa" & Dark Clover Blend "Lotus"

img-6851.jpg

Dessa små tungor verkar vara ett genomgående tema! 

img-6895.jpg

Nu har även Hexa fått en egen flik där det förhoppningsvis ska fyllas på med fina resultat i framtiden!

Ha en fin vecka.

130413: 

En vecka har gått sedan valparna flyttade och det går jättebra för precis varenda en i sina nya familjer! Vi har haft en av hanarna, Scott, kvar här en vecka extra med idag flyttar han upp till Östersund och kvar blir bara vår tjej som vi valt att kalla Hexa... Alldeles bedårande är hon såklart;) 

Maria och Lova "Myramarkens Hazelnut Whip" har skickat otroligt fina bilder som jag fått låna av Emma Forsberg- TACK! 

Nu ska jag gå och bada lilla Scott "Myramarkens Venti Macchiato"- han är allt annat än ren... Man måste ju vara fluffig och väldoftande när man ska möta världen;)

lova-4.jpg

Den rätta blicken finns där;)

lova-huvud.jpg

lova-2-and.jpg

Vad månde det bliva av fina Lova?

Lovas matte Maria har en blogg där lilla tjejen är rätt välrepresenterad... http://dinolito.blogg.se

 Avslutar med en bild på vackra Java som verkar njuta av lugnet.

java-utsikt.jpg

130404:

Kl 8 i morse packade jag iväg dvärgarna och åkte på jobbet för besiktning. Valparna sov som små grisar hela vägen och det enda jag kunde tänka var att hela bunten skulle ha blåsljud... Typiskt mig;) Men det hade de inte utan de var A-barn alla sju...

img-6825.jpg

 

Två av flickorna har flyttat idag och jag har fått utförliga rapporter om sömn, mat, uträttade behov etc. så nu kan jag sova gott inatt;) Fina Starbuckskullen- när blev ni så stora??

130403:

kaos.jpg

Det här är oftast ordningen som råder i valprummet och då tänker jag att det kanske inte är så jobbigt att de flyttar ändå..;)

130330:

Nu är det verkligen nedräkning tills valparna flyttar till sina nya familjer och det är med lite blandade känslor får väl erkännas. Man är ju som lite kär i varenda liten valp och det är ju lite gruvsamt att de ska ut i stora vida världen. MEN de är ju ganska livliga nu, minst sagt, så det ska bli rätt skönt att spendera dagarna på annat sätt än att hämta kavata dvärgar hos grannen, under båten, nere vid stranden, under vedbon, under bryggan, nere på isen- ja ni fattar...

Idag har vi tagit en liten morgonpromenad ute på Dellen och valparna är bara så himla söta och framåt. Kommande veckan är fullspäckad med veterinärbesiktning, ett litet valptest, avmaskning etc. Sen ska Starbuckskullen få träffa herr kråka och se vad de säger om det... Med så underbara små gyllene bärare måste det ju börjas i tid!

Men först- GLAD PÅSK FRÅN OSS PÅ MYRAMARKENS!!!

Attaaaack!!!

img-6634.jpg

Ååå nej... ska dvärgarna med på morgonpromenaden...

img-6639.jpg

 Inkallning- hur söta får man vara egentligen?

img-6645.jpg

Bus med valpar Gaia-style (ingen dog...)

img-6646.jpg

Myramarkens Hazelnut Whip

img-6655.jpg

Kan liksom inte bli bättre en en brygga man kan gå under om man är nyfikna valpar...

img-6662.jpg

Lucas ramlade när han hade en valp i varje stav- men grabbarna är lika bra på att hjälpa som att stjälpa;)

img-6682.jpg

Skinny Vanilla som blir blir kvar här hemma och är Myramarkens nya framtidshopp!

img-6687.jpg

Tjena kompis- klart du bjussar va... 

img-6551.jpg

Två modiga valpar som kom dit men inte längre. Gaia kände inte för att dela med sig av sin heliga vedpinne...

img-6484.jpg

Nu ska jag ut och agera påskhare...

Ha en härlig helg!!!

130324: 

Starbuckskullen 6 veckor.

Tik 1, Myramarkens Blonde Willow Bean

img-6389.jpgimg-6468.jpg

Tik 2, Myramarkens Hazelnut Whip

img-6151.jpgimg-6169.jpg

Tik 3, Myramarkens Skinny Vanilla

img-6178.jpgimg-6446.jpg

Hane 1, Myramarkens Dark Clover Blend

img-6241.jpgimg-6249.jpg

Hane 2, Myramarkens Iced Frappuccino

img-6261.jpgimg-6276.jpg

Hane 3, Myramarkens Venti Macchiato

img-6286.jpgimg-6312.jpg

Hane 4, Myramarkens Tall Americano

img-6399.jpgimg-6413.jpg

 

 

130323:

Nu var det nog rekordlänge mellan inläggen här i bloggen. Så kan det få vara när livet kommer emellan... Senaste veckorna har vi spenderat på sjukhus med en liten son som drabbats av infektion & blödning efter en tonsilloperation. Stackars liten som nu äntligen är lite piggare och vi är glada att vi får vara hemma igen.

Dagen har spenderats ute med dvärgarna och de har lekt och lekt och lekt- och sen sovit några timmar på ute i solen. Var det någon som sa vår?? 

Sen satte jag kameran i handen på Krister och kavlade upp ärmarna för att knäppa snygga bilder på de 7.              Blandad framgång kan man säga men det är nog inte valparnas fel utan snarare uppfödaren som med jämna mellanrum bröt ihop lite över att de var så krångliga;) Kommer inte att lägga ut dem ikväll för jag måste sätta mig och gå igenom dem men imorgon så...  Bjussar på lite härliga utebilder så länge.

count-to-7-1-pin.jpg

mom-and-daughter-pin.jpg

img-5857.jpg

img-5915.jpg

img-5892.jpg

img-5942.jpg

 

 

 

130312: 

Nu är valparna permanent utflyttade i hallen intill köket och valplådan ska skruvas ner... vad hände? Det var ju alldeles nyss de var så pyttesmå och största oron var att Java skulle lägga sig på dom. Nu är största oron vilka av möblerna som kommer överleva "Starbucks-kullen". Japp- namnen är spikade och pappren postade så nu är det för sent att ångra sig! Fortsätter på temat kaffe efter mamma Java och tror det blev lagomt konstiga namn;) Vet redan vad 2 av valparna ska kallas i sina nya hem, en Lova & en Lycka, Fintfint!

Dvärgarna är så gulliga att jag dör sötdöden lite varje gång jag ser dem... Ska försöka ta lite individuella bilder under veckan. 

-Bra tänkt med ett kompostgaller tycker tanterna...

img-5516.jpg

 

-Synd att det sattes upp ett onödigt galler, annars hade vi lätt kunna ta ner de där tråkiga tanterna, tycker valparna  ...

 

img-5524.jpg

img-5544.jpg

img-5591.jpg

Sötdöden säger jag bara... Nära den nu;) 

img-5597.jpg

 

 

130311:

Nu var det länge sen jag uppdaterade. Veckan har varit fullspäckad med jobb medans hussen i huset varit hemma och haft sportlov med barn & valpar. Ett lätt datahaveri har även jobbat emot mig lite men nu är det fixat... 

Valparna är 7 små hulliganer som lever rövare som bara valpar kan, som är gosiga som bara valpar kan och som sover som bara valpar kan... alltså helt underbara. Man börjar ana små personligheter i det som tidigare bara varit en gyllene bunt.  De har träffat tant Gaia lite men hon är inte sådär jätteimponerad av dessa busiga små minihundar;) De äter mat med stooor aptit och det är totalsanering av alla ytor inom 1 meters radie efter de är klara. Allt är mao precis som det ska vara kan man säga!

Lucas tycker det är onödigt att valparna ska flytta längre fram och tycker absolut att vi ska spara fler än bara (!!) en...  Hmm..

img-5264.jpg

img-5265.jpg

 

img-5345.jpg

img-5375.jpg

img-5415.jpg

Hur underbara de än må vara är det rätt skönt när de sover efter sina valp-race;)

130301: 

Har haft min jättesnälla pappa här som valpvakt idag och han tog tillfället i akt att ta riktiga vykortsbilder på dvärgarna... Goldenvalpar i rottingkorg kan ju inte bli annat än helt underbart sött;) Han uttryckte att det var lite svettigt att försöka fota samtidigt som han skulle försöka hålla spralliga valparna i korgen- men bevisligen fick han till det emellanåt... Tusen tack för underbara bilder!

Mörka & ljusa tiken

img-5225.jpg

 

Tre tikarna'

img-5222.jpg

img-5204.jpg

img-5248.jpg

img-5228.jpg

img-5243.jpg

Här har vi en kille som verkligen fattat vad fotografen förväntar sig... Suga in kinderna & se lite mystisk ut- en naturbegåvning framför kameran;)

img-5232.jpg

 

130227:

Vilket underbart väder vi haft senaste dagarna här i Hälsingland- äntligen skulle man kunna säga! Bortser man från de enorma drivorna snö (som säkert kommer ligga och glänsa på vår gräsmatta till midsommar) kan man nästan känna doften av vår.

Java får hänga med på lite längre promenader och verkar onekligen uppskatta lite andrum från de sju dvärgarna... Igår på promenaden roade hon sig med att jaga rådjur ute på isen. Skoj värre tyckte mamma Java- inte så kul tyckte matte. Jaja, hon stack faktiskt inte så långt, hade kunnat vara värre;)

En liten som redan uppskattar att bli kliad på magen... 

img-5150.jpgimg-5187.jpg

img-5175.jpg

Ett gyllene virrvarr- kan de bli sötare... 

img-5077.jpg

 

130223:

Senaste dagarna har verkligen valparna tagit ett stort kliv framåt- i ordets rätta bemärkelse. Ögonen är öppna och den vakna tiden övar de flitigt på att ta sig upp på alla fyra, gå, trilla, stupa, rulla runt- ja ni förstår... Stappliga, tappra försök som ju är otroligt underhålllande att beskåda! Dröjer nog inte länge innan denna konst är bemästrad och lugnet är över;) Helt galet gulliga är de i alla fall...

Java börjar dessvärre se lite tunn ut, trots att hon äter orimliga mängder valpfoder... matar på och hoppas hon slipper tappa nåt mer.  

En rolig nyhet är att valp-farmor Susanne från Växjö bestämt sig för att komma upp och träffa kottarna. 80 mil enkel resa tyder ju på ett helt otroligt engagemang- och det är ju bara att konstatera att vi hundfolk inte har alla hemma alla gånger;)) Roligt ska det bli i alla fall... Mitt favoritsamtalsämne just nu är ju hur otrooooligt fiiina valparna är så sambon börjar se lite trött ut. Perfekt att Susanne kommer upp så hans öron får lite avlastning, haha...

Så den obligatoriska bildkavalkaden... 2 veckor gamla!

Tik, hane, hane. Kommer osökt att tänka på spelet "kasta gris"...                                             

img-4941.jpg

 Tapper kille på darriga ben...

img-4953.jpg

Vilar en stund på mammas tass.

img-4976.jpg

Det är ett hårt jobb detta med att bli stor. Mycket vila blir det mellan varven.

img-5011.jpg

Nu ska jag skicka ut mina människovalpar på lite skidåkning i vårvintern (eller vad det nu kallas...)

Ha en trevlig lördag!

 

130218:

Utvecklingen fortsätter i den takt den ska och nu ser vi fram emot öppna ögon inom några dagar... På några av valparna kan man se småsmåsmå springor. Veckan bjuder på klippning av 140 yttepytteklor samt avmaskning- stora happenings som ni hör! ;)

Liten gossehund

img-4804.jpg

 

Och så en liten tik...

 

img-4808.jpg

Och här har vi broderlig kvalitetstid...

img-4843.jpg

img-4895.jpg

 

130214: 

Valparna 1 vecka idag och jisses- vart tar dagarna vägen? De växer ju verkligen för varje dag och man märker att både valpar och mammahund börjar hitta rutiner för mat och vila. Java är åter i köket och kan umgås med oss tvåbenta lite mellan varven (speciellt vid middagstid- aptiten är tillbaka;)

Trots att vi har över 1 meter snö här så känner jag förväntan börja spira i kroppen av vetskapen att våren ändå inte är så långt borta. Nu ska vi njuta av valparna kommande månader och sedan är det takdropp och leriga åkrar och hundträning för hela slanten. Det riktigt kliar i fingrarna att få sätta fart på Java... Just nu ser hon ganska sliten ut men snart så!

Jag tampas fortfarande med riktiga kval över valparnas namn. Vad är passande att kalla dessa små gyllene bärare... STOR beslutsångest & jag känner pressen;) 

img-4645.jpg

img-4657.jpg

img-4757.jpg

img-4770.jpg

Livet är inte så hårt i den här åldern. De vet hur man slappar dessa småttingar...

130211: 

Bilder på det lilla gänget Myramarkare. De är verkligen så söta! (undrar hur många gånger jag kommer skriva det innan dessa 8 v. är över?)                                                                                                                                                              

Omhändertagande mamma-hund. Inte helt uppskattat alla gånger;)

img-4611.jpg

img-4519.jpg

Syster & bror

img-4610.jpg

130209: 

Grattis till min allra finaste Java som blir 3 år idag!

 Känns som nyss jag var upp till Peruddens i Piteå och hämtade henne... Tiden går fort när man har roligt och det har jag verkligen med denna tjej.

img-4459.jpg

Små guldklimparna har redan vuxit (vilket inte känns så orimligt då vi konstaterat att de äter 23 timmar/dygn;). 

Det är verkligen alla nyanser av gyllene på dem och det gör det lite lättare att skilja dem åt i valpmyllret som råder i lådan. De är redan blivit runda om magarna så Java levererar bra grejer... Java vill inte så gärna lämna dem men vi har lockat ut henne i köket några vändor. Lite andrum kan man nog behöva även som hund;)

img-4475.jpg

img-4489.jpg

Man sover där man somnar- varför krångla till det;)

130208:

Ja nu har äntligen lilla goldenskaran landat och allt flyter på precis som det ska. Java axlar sin roll som 7-barnsmor som att hon aldrig gjort något annat och det är fint att se. 

Valparna är inget mindre än underbara och det är svårt att slita sig från valplådan. Vardagssysslorna kan nog vänta      nån dag till känns det som;)

Bjuder på lite bilder- de är ju bara sååå fina... 

img-4310.jpg

img-4315.jpg

 

img-4333.jpg

 

130207:

Java & valparna mår prima- men denna matten är TRÖTT;) Uppdatering kommer imorgon...

img-4324.jpg

130204:

Ja nu är vi verkligen inne på det sista av denna dräktighet och spänningen är olidlig! Eller ja... för mig i alla fall;) Resten av familjen tar det hela med ro medans jag är lite otålig i vanlig ordning.

Skulle ljuga om jag sa att det inte är lite fjärilar i magen. Man vill ju inget hellre än att allt ska går väl, att Java ska klara det bra och att resultatet är friska, pigga valpar. 

Fortätter ha koll på tempen, dricker en kopp te och försöker koncentrera mig på en bok så länge. 

Här kommer lite formbilder på bollen. Valparna lever verkligen om i magen och det är jättemysigt att sitta och känna.

img-4281.jpg

img-4287.jpg

Och en liten före-bild. Längtar verkligen till Java är som vanligt igen!

java-staendes.jpg

 

 

130201:

Nu är bilderna kollade och dubbelkollade- och det slutliga antalet är då 7 (eller möjligenkanske 8 ;) Nån som vågar sig på en gissning??

rontgen-v-9.jpg

 Inte alldeles enkelt att räkna men det rätta antalet lär ju visa sig ganska snart! 

dsc-0509.jpg

dsc-0513.jpg 

Denna mage alltså... Vojvoj.

Nu ska jag spendera fredagskvällen med att snygga till 8 mycket vildvuxna, håriga tassar. Ser ut som tjejerna går runt med pälstofflor och det håller ju inte... 

 

130131:

Nyheten för dagen är att Gaia numera uppskattar valplådan och ser den som sin egen lilla oas för avkoppling och rekreation- och Java, jo hon får nöja sig med trägolvet...

dsc-0506.jpg

 

gaia-valplada.jpg

 

Mest pust och stön från Java numera. Enda stunderna hon verkar hyfsat nöjd med situationen är då jag sitter med henne och känner på magen. Eller då hon sover, som är ungefär hela tiden... Livet där emellan sportar hon ett mycket plågat uttryck. Hade hon varit människa hade hon haft en rynka mellan ögonbrynen och en hand i svanken;)

Valparna verkar i alla fall må prima i magen och det är full fart där inne. Tog faktiskt en ny röntgen på henne idag och det var helt klart ett rekorderligt gäng mini-Myramarkare. Måste dubbelkolla skallar och ryggrader imorgon men jag kan säga att det är i alla fall 7 med lite felmarginal uppåt ;) Alldeles lagom skara...

130126: 

Nu är vi inne på sluttampen av dräktigheten och Java är i vecka 8. Här hemma är vi redo för små guldklimpar och längtar! 

Gjorde en till röntgen på dygn 51 men det var fortfarande en allt för otydlig bild för att säkert kunna räkna. Mest ett suddigt virrvarr av små ryggrader- så att det är ett gäng där inne råder det ingen tvekan om! Får se om jag återkommer med ett exakt antal om några dagar, eller om jag håller det för mig själv och låter det bli en överraskning;) 

Java ser allmänt trött ut och magen är verkligen stor så jag förstår henne... Hon sover mest hela tiden och verkar inte tycka att det här med att vara havande är speciellt roligt (likt matte där:).

Valplådan är bäddad och klar och i mitt tycke supermysig. Hundarna ligger lydigt där inne om jag sagt åt dom, men så snart de får chansen pallrar de iväg och tränger ihop sig i sin älskade, trånga Bia-bädd. Hopplösa vovvar. 

Här kommer lite bilder på våran lilla boll. Tur att rund också är en form!

dsc-0497.jpg

 


Kolla in sötaste kulan!

 

130121:

Såhär söta kan två goldenflickor vara en måndagskväll... 

gaia-java.jpg

130121:

Här har det åter igen varit ONÖDIGT kallt men vi börjar bli vana- typ... Man har liksom inte så mycket val. Java verkar må hyfsat bra trots att kulan växer. Vi slog en röntgenbild på henne i torsdags men det var svårt att se valparna tydligt nog för att räkna. Tar en ny bild på torsdag tänkte jag... Med en dräktig tik är det ganska behändigt att jobba på en veterinärklinik;) 

Bjuder på lite bilder från vintrig promenad. Som synes kan Java fortfarande dra en liten spurt men det ser kanske lite ansträngt ut. Gaia är det full fart på som vanligt. Gladare hund finns inte och allt är superkul om man frågar henne. Hon kommer nog bli en ypperlig lektant till de små längre fram.

full-speed.jpg

Finaste Gaia.

gaia-pose.jpg

 

 130116: 

Nu är Java inne på 7:e veckan av dräktigheten och blir såklart rundare och rundare... Har konstaterat att hon ser ut som en liten fästing med enorm kropp och så ett pyttehuvud på det... Men ack så söt. Klappar på gosiga magen så ofta jag kan.

img-3711.jpg

 

img-3745.jpg

Men det ska erkännas att jag redan längtar tills detta är klart och jag kan komma igång med träningen med Java igen. Hoppas vi ska få våra ettor i ÖKL i år och då finns det inte utrymme för någon mjukstart... Men en sak i taget- först valpar;)

130112:

dsc-0460.jpg

Haha... Idag har vi haft trevligt besök av ev. valpköpare och jag vill ju såklart sporta min aktiva & energiska lilla arbetsmyra Java som en god nedärvare av dessa egenskaper. Detta är dock hur hon spenderade större delen av tiden- sovandes på Mr. potensiell valpköpares fötter. Hon visade ju klart och tydligt att hon har en väl fungerande OFF-knapp i alla fall. (Och att hon kan snarka när hon är riiiktigt trött...) Fint Java- jättefint.

Återstår att se om de såg förbi den runda magen & hennes mkt avslappnade attityd och ändå vill ha en Myramarkare;)

Annars då... superkallt så inte ens hundarna vill vara ute- än mindre jag... Skruvar ihop valplåda och funderar på hur många valpisar det egentligen är... Sitter framför brasan och spånar på namn. Mao en inte så ansträngande lördag.

 

 130108:

Nu har Java kommit in i 6:e veckan av dräktigheten och nog tycker jag att hon definitivt rundat på sig. Hon är extremt lugn och tillgiven och tar promenaderna lite på lunk. Gaia försöker desperat att få igång deras sedvanliga retriever-race men utan någon respons- Ytterst tråkigt tycker yrvädret...
Personligen uppskattar jag att Java tar sin roll på allvar... jag hickar liksom till lite när Gaia rammar henne;)

Efter några veckor av illamående då hon backat med bekymrad blick från frukosten utan att röra den, ertappade jag henne i morse med att glatt smacka i sig även Gaias portion. Har aldrig hänt förut och Gaia var nog så chockad att hon inte ens fann sig att säga ifrån. Inte lätt att vara bästis med ett litet tjockt dräktighetsmonster alla gånger...

Vi har haft härliga vinterdagar och solen har faktiskt tittat fram mellan varven. Sådana dagar kan jag bara konstatera att vi bor på en fantastiskt fin plats...

java-6-veckor.jpg

Här är dagsformen på tjockisen.

gaia-och-java-mot-dellen.jpg

Finaste tjejerna med Dellen i bakgrunden.

 

130102:

Yepp... nog var hon dräktig allt. Är ju väldigt skönt att få det svart på vitt. Även om man har en känsla i magen är det ändå härligt att slippa fundera.

Att hon skippat maten några gånger senaste veckan borde ju ha varit ett säkert tecken med en retriever, men man undrar ändå...

Rent krasst är det inte långt till valparna kommer. Sådax att mentalt förbereda sig. 

Drömde en natt att hon fick 4 hanhundsvalpar. Inte helt fel iofs. men då jag gärna vill behålla en tik själv hoppas jag att jag inte gått och blivit synsk ;)

Nu är det bara att njuta av lugnet före stormen, sista månaden innan nedkomst. Valparna beräknas till första veckan i februari- och alltså leverans i början av april- mellan tummen och pekfingret...

java-ul.jpg

 

 

121231:

Julen över och saker är ju onekligen lite lugnare när man har den bakom sig, samtidigt som det varit bra med lite distrahering senaste veckorna. Java är nu 28 dagar gången i sin dräktighet och jag har ett litet vakande öga på henne. Inga direkta symptom på dräktighet såhär långt. Kanskekanske att jag tycker mig ana subtila förändringar men det kan lika gärna vara inbillning så jag väljer att inte gå in på det så mycket- ännu;)

Tar med henne på jobbet på onsdag och gör ett UL på henne- vilket borde klargöra ett Vara eller icke Vara av valpar...

Hade ju hoppats på lite mera konkreta tecken på dräktighet- typ att hon kunde varit gullig nog att spy några gånger senaste veckorna eller så, men icke!


Håller er uppdaterade!

121211:

Hemma i Delsbo är temat fortfarande SNÖ- känns som jag varit förföljd av detta vita genom hela sverige och tillbaka... Fastnade- inte så oväntat- i kaoset som rådde i tågtrafiken och spenderade hela torsdag natten på Centralen i Stockholm. En spännande upplevelse. Om man säger såhär.., inte de mest gemytliga klientelet där kl. 2 på natten. Har man sedan en extremt söt hund med sig var det många som kände sig manade att ta kontakt. Inte uppskattat av varken mig eller Java. Men min fina lilla hund tog hela storstadsmyllret med ro. Inga problem med varken hissar, trängsel eller tåg.

Summasummarium hoppas jag såklart att det var mödan värt och att Java är dräktig.

Dagarna i Växjö var hur trevligt som helst. Focus och Java gillade som sagt varandra och jag blev bortskämd med jättegod mat & gott sällskap. Träffade potensiella valpköpare och hade allmänt trevligt.

Stackars Suzanne gjorde dock illa knät på hundpromenad så det blev en tripp till akuten för henne. Sen körde min sambo i diket när han skulle hämta mig på tåget- så helt odramatiskt har det absolut inte varit!

I kombination med min 18 timmars resa hem, som skulle tagit 7 tim, spånar jag lite på katastrof-tema till kullen, om det blir några bebbar vill säga. 


Perudden´s Estanzia

 

 

Java med sina sedvanliga rådjurshopp...


Söt och snöig Focus


Hela gänget Be Active´s, Cayenne, Focus & Ghia

 

121206:

Efter 3 dagar här hos Suzanne och Focus åker jag hem med lätt hjärta. Tycke uppstod mellan de fyrbenta och det har blivit lyckade parningar. Det har varit lite turbulent med snökaos mm men nu är det gjort och förhoppningsvis kommer det ett gäng underbara valpar i början av Februari 2013.

Tack Suzanne & Christer för er gästfrihet- vi har bott som prinsessor jag och Java!

121103:

Utstyket idag visade tydlig höglöpsbild så nu åker jag och bästa Java ner till Växjö!!! Håll tummarna för hundromans på högsta nivå... 

121201:

Så var det då december och jul närmar sig med stormsteg. Vi har haft snöstorm modell värre och möttes av 80 cm nysnö denna morgon. Hoppas alla som tjatat om avsaknade av snö här i Delsbo är nöjda nu... Hundarna var i alla fall överförtjusta och körde nåt slags glädjerus när jag släppte ut dem i morse. Fast de orkade inte så länge, var lite jobbigt att studsa runt med snö upp till ryggen tror ja...

Men jag ska faktiskt ta upp något positivt med detta och det är renlighetsstatusen på huset som defenitivt kommer att förbättras. Denna blöta höst med en plöjd åker in på knuten har varit uppskattat av Gaia och Java- inte lika uppskattat av mig. Leriga tassar med leriga golv som resultat är nu förhoppningsvis ett minne blott. Nu måste jag bara torka golvet 70 ggr/dag efter Java som lämnar små fräscha spår efter sig här och var...
(Ni som funderar på en Myramarkare kommer sannolikt inte att få en renlig hund med er hem!)

Men ändå- jag har nog aldrig varit så glad för detta drippdropp som nu. Jag hade nästan gett upp hoppet och trodde hon skulle köra på ett vårlöp eller nåt.

Sen har vi (jag:) bestämt att en valp blir kvar här i huset- under förutsättning att det kommer någon liten tik. Ser verkligen fram emot att ha valp/unghund igen. Finns knappt nåt roligare. Sen tror jag verkligen på kombinationen så det blev liksom omöjligt att INTE tänka att jag skulle spara en;) Sambon jublar, haha...

Ska försöka skotta mig ut på en snöig promenad med tjejerna och försöka ta lite fina bilder.

121129:

Nu är det faktiskt så trevligt att lilla Java löper för fullt. Inte en dag för tidigt om man frågar matte! Om allt går enligt planerna- (gör det någonsin det???:) så åker vi ner till Växjö under nästa vecka.

Sen är det bara att hålla tummar och tassar på att tycke uppstår och att resultatet blir ett lagomt antal ljuvliga goldenvalpar i början av 2013.

Är faktiskt himla skönt att damen äntligen kom igång- mantrat TÅLAMOD började bli lite uttjatat...

121124:

Så var det snart december och från Myramarkens är det inte mycket att rapportera. Java verkar inte ha samma tidsuppfattning som matte vad gäller när det är på sin plats att börja löpa- men vem är förvånad liksom... Det är ju inget jag direkt kan påverka- mer än att jag med jämna mellanrum påminner henne om vilken stilig kille som väntar nere i Växjö men det har inte gett önskvärd effekt såhär långt i alla fall. Som sagt- tålamod...

Fick en fin bild skickad till mig från min pappa i USA. Vänner från första stund. Java formligen avgudar Lucas och det är härligt att se..java-enters-the-house.jpg

 

 

121111:

Helgen passerad och jag var iväg med hundarna på träning i Hudiksvall. Det var inte det vanliga gänget jag tränar med och det är alltid kul med lite nya upplägg och nya hundar.

Började med att köra Java som faktiskt gjorde en bra insats för att inte vara så frekvent tränad i dagsläget, hmm... Fotgåendet var i och för sig under all kritik men hon var nog lite överladdad då hon i vanliga fall inte brukar krångla med det;)
Vi jobbade i par och varvade med att skicka på markeringar och skicka på linje när parhunden var på väg in med apporten. Java höll fokus på det hon skulle göra och drog inte mot markeringsområdet som hon kan göra ibland. FRAMSTEG.

Körde Gaia när Catrin och Ida hämtat sina yngre hundar så jag dammade av henne på stoppsignal/närsök och hon tyckte det var så kul! Hon är verkligen härlig när hon är på humör och gör allt med sån fart och glädje att det är svårt att inte dra på smilbanden. Några markeringar fick hon också gå på och fort gick det. Hon stannar inte för att plocka dom utan gör hela upptaget i hundra knyck- fattar inte hur hon lyckas ibland. Får kalla det Gaia-style...

Sen har vi tagit långpromenad med sedvanligt gyttjebad så vi spenderade även tid i trimmet på kliniken. Har numera väldoftande, välfriserade hundar. Nödvändigt ont en sån gång...

java-takt.jpggaia-trimbord.jpg

Java på span och Gaia måttligt road av att ligga och bli fin...

(Tagit bilderna med mobilen så storlek och kvalite därefter...)

120627: 

Nu har vi haft finbesök av hela klanen Be Active´s och haft det så trevligt! Susanne och hennes man Christer kom till oss efter en lång resa genom nästan hela sverige. Susannen hade varit hos Kati på Perudden´s och Christer hade hon lämnat på whiskey-kurs, ett upplägg han var mer än nöjd med verkade det som;) Med sig hade de såklart hundarna också. Ghia, Cayenne och huvudpersonen för dagen Focus...

Vi började med att äta lite lunch- mat är ju aldrig fel.

Sen ut på fälten för lite träning. Vi började med ett litet, begränsat sök- där det luriga var att hålla hundarna i det lilla området. Då det bestod av ett gäng pigga golden med mycket spring i benen blev det nån vissling- men på det stora hela fixade de det bra. Sen gick vi upp på en täkt och körde linjer och dubbelmarkeringar.

dscn5404.jpgdscn5409.jpg

Focus var en fröjd att se. Lika fartig och rolig som sist jag träffade honom. Sen är han ett riktigt charmtroll- social och mysig- och sånt går hem hos oss i familjen Myramarkens. Syster Ghia är även hon hur trevlig som helst, och lika härlig i jobb även hon. Cayenne fick ta nöja sig med att ta det lugnt då hon stukat sig uppe i Piteå och markerade lite på ett framben. Även Gaia fick nöja sig med att vara åskådare idag då det var lite kort om tid. Men i vanlig ordning hann hon nog göra intryck ändå- min lilla galenpanna.

Kunde konstater att Java och syskonen Be Actives var väldigt typlika både till utseénde och arbetssätt vilket gör att man kan hoppas att avelsresultatet inte blir allt för spretigt heller.

Hoppas nu att lite kvalitetstid med Mr LoverLover Focus kan övertyga Java om att ett löp är på sin plats. Vi skrattade och jämförde situationen med ett arrangerat äktenskap- vilket det iof är... Tror att Java fick godkänt av svärföräldrarna!

dscn5423.jpg

dscn5414.jpg

Dagen gick alldeles för snabbt så nu ser vi fram emot att ses i Växjö nästa gång. Kände jag mig otålig tidigare var det inget mot hur jag känner nu! Ska försöka ladda upp lite filmer på Focus under dagen...

dscn5397.jpg

 

Focus & Ghia innan hemfärd.

121021:

Hade en härlig morgonpromenad med Josse & hennes labbar- fram tills att mina hundar bestämde sig för att ta sig ett litet dopp i det mest illaluktande dyhålet i Myra! Behöver jag säga att dom var billiga... Gick inte att ta in dom i huset så det var bara att slänga in dom i bilen, hålla för näsan och styra kosan mot kliniken. Väl där fick dom ett mera väldoftande bad- att föredra;)

Å ännu inget löp... Tålamodtålamod är mitt mantra!

dscn5389.jpg

 

dscn5386.jpg

121018:

Golden vs. Labbe. Java & bästa polaren Dundra gör upp om pinnen!

golden-vs-labbe.jpg

121015:

Okej... Halva oktober har nu passerat och ännu inget löp i sikte. Behöver jag säga att jag inte är av den tålmodiga typen som gillar att vänta! Har haft lite på känn att löpet skulle dra på sig. Hoppas det inte blir allt för länge bara för då kommer jag brisera av otålighet.

På hundfronten har det varit lite lugnare senaste veckorna då jag helt sonika haft fullt upp och sen har temat varit regn & blåst senaste tiden. Jag avvaktar till fin höstdag med krispig luft och strålande sol- då åker vi ut i skogen!

Inväntar finbesök nästa helg så det gör ju att humöret stiger lite! Självaste Focus med matte Susanne kommer norrut och ska hälsa på oss. Ska bli så himla trevligt! Hoppas att både hundprat och jaktträning ska hinnas med.

Nu en prommis med hundarna med ficklampa. Hur mörkt som helst efter vägarna här i Myra utan gatubelysning. Livet på landet...

120909:

Hade en bra dag i skogen med labbe-gänget där vi tränade vattendirigeringar. Java skötte sig bra men det märks att hon tycker det är svårare nu när längden på markeringarna/dirigeringarna har ökats. Hon är trygg till ett visst avstånd men sen måste jag stötta henne för att hon ska ta för sig. Blir till att träna vatten den lilla tiden som är kvar innan isen lägger sig här på Hälsingesjöarna. Fick iaf med mig kameran!

Java och Seasprite Sixten "Sune". (Passar på att hälsa lite när matten är upptagen bakom kameran...)

skog-013.jpg

skog-016.jpg

skog-005.jpg

120827:

Nu var öppenklassdebuten avklarad... dock inte med något pris med oss hem. Det var vattenjobbet som blev lite i svåraste laget för oss samt lite krångel på dubbelmarkering. Konstigt nog är jag ganska nöjd ändå. Av 10 starter var det 8 nollor- så det var fler än vi som hade problem. 3 som lyckades ta in vattendirigeringen. Det är bara att träna vidare och komma igen!

jaktprov-okl-hybo-043.jpg

120824:

Nu är hanhund bestämd för Javas kommande kull - mer info under "valpar"...

Efter att jag sett Focus i Villingsberg var det inget mera för mig att fundera på. Jag var helt såld! Focus är precis det jag letat efter både linjemässigt och arbetsmässigt. Sen att han är otroligt social och trevlig gjorde inte saken sämre.

Nu är det bara att invänta löp som beräknas till oktober- om damen håller sig till tidsplanen vill säga...

120816:

Har fått resultat på Java´s DNA-test och hon fick resultatet GR_PRA1 normal- alltså inte anlagsbärare.

120813:

Roliga nyheter- Java´s pappa "Rape" Weljesten Endorfin AU har kan numera titulera sig FIN KVA- finsk jaktchampion! Hon har att brås på den lilla damen;)

Java är anmäld till ÖKL prov- fortsättning följer...

Pappa Rape!

120725: 

Åter hemma efter en kanonhelg på goldenklubbens KM i Villingsberg tillsammans med Kati samt årets klubbmästare i elitklass 2012 Annika Strömberg & Peruddens Eldiga-Elda! Så himla roligt!
Kati startade sin Peruddens Jaktliga-Freja i ekl och jobbade hem ett 3:e pris.

Har fått se många härliga hundar under helgen och många skratt har det blivit... Hoppas på en favorit i repris nästa år!

goldenklubbens-km-070.jpg

120708:

Nu är hemsidan uppe, var ju inte så krångligt som jag hade föreställt mig...

Träningen med hundarna är i full gång och båda sköter sig bra. Gaia har fått ta ett litet kliv åt sidan så krutet kommer att ligga på Java under sommaren/hösten för att se ifall det ev. blir ÖKL start i år. Fortsätter hon som hon gör känns det inte så avlägset. Hon är verkligen härlig att jobba med och gör mig så glad varje dag! Jag har även bestämt mig för att åka ner på Goldenklubbens KM tillsammans med Kati från Peruddens. Ska bli roligt att se så många golden i arbete...

(Klicka för större bild)